Gara Mária szerepében Miklósa Erika

fotő

Rendkívüli előadással örvendezteti meg közönségét az Opera csütörtökön, szeptember 21-én este 18.30 órától. Gara Mária szerepében Miklósa Erika Kossuth-, Liszt Ferenc-, és Prima Primissima-díjas koloratúrszoprán énekesnőt láthatja a közönség.

 

A Hunyadi Lászlót, a magyar nemzeti opera első igazi remekművét, a bemutatót követő négy évtizedben 250 alkalommal adták elő. Az azóta is töretlen népszerűség egyik oka a nemzeti zene és a nemzeti történelem ötvözésében rejlik. A cselekmény a 15. századi Magyarország Hunyadi János katonai győzelmével és az operában is szereplő Mátyás uralkodásával fémjelzett aranykorának egyik jelképes fordulatán alapul. Hunyadi László lefejezése örökösen időszerű sorstragédia, amely joggal tart igényt a magyar operalátogató együttérzésére.

 

Az előadás karmestere Horváth József, rendezője Szinberger Sándor, felújítója Gombár Annamária.

 

Szereplők: Pataki Adorján (Hunyadi László), Bardon Tony (V. László, magyar király), Szilágyi János (Cillei Ulrik, kormányzó), Vigh Ibolya (Szilágyi Erzsébet), Covacinschi Yolanda (Hunyadi Mátyás), Molnár Zoltán (debüt) (Gara Miklós, nádor), Ádám János (Rozgonyi)

 

MINDEN ÉRDEKLŐDŐT SZERETETTEL VÁRUNK!