Dobrița Roland

tenor
Dobrița Roland

Születési adatok:

1997. október 15., Sepsiszentgyörgy 

Tanulmányok:

Tanulmányait a mikóújfalusi Fejér Ákos Általános Iskolában kezdte. Alsó tagozatban több énekversenyen vett részt, melyek többsége a Plugor Sándor Művészeti Líceumban volt megrendezve. Ezen versenyek segítségével folytatta 2009-től tanulmányaimat a Művészeti Líceumban. 

Öt éven át klarinét szakos diák volt, amíg nem jelentkezett az iskola kórusába. A kórusvezető tanácsára meghallgatást kért az intézmény klasszikus ének tanárnőjétől, Sebestyén-Lázár Enikőtől. Ezt követően szakot váltott és ének szakos diák lett. 

Mivel két év lemaradása volt más énekszakosokhoz képest, többet kellett dolgoznia hogy behozza a lemaradást. A maradék két líceumban töltött év alatt több országos versenyen képviselte az iskolát, ahonnan rengeteg kitűnő eredményt sikerült szereznie.

2016 februárjában felvételt nyert a budapesti ,,Bartók Béla” Zeneművészeti és Hangszerképző Gyakorló Szakgimnáziumba. Ezt követően leérettségizett és egy évet töltött el a gimnáziumban.

2017-ben felvételizett a Gheorghe Dima Zeneakadémiára, ahol sikeresen bejutott a tandíjmentes helyek egyikére.

Szakmai tapasztalat:

A Kolozsvári Magyar Opera énekkarának tagja.

Jelenleg több komolyabb szerepen is dolgozi, mint például: Don Giovanni-Don Ottavio, Rigoletto-Duca, mantovai herceg és Szerelmi bájital-Nemorino.
 

Előadások

A mantuai herceg
Gaston vicomte
Parpignol
Nemorino
II. vendég
II. vendég
II. vendég