Dobrița Roland

tenor
Dobrița Roland

Személyes adatok

Születési dátum: 1997. október 15., Sepsiszentgyörgy 

Tanulmányok

Tanulmányaimat a mikóújfalusi “Fejér Ákos” Általános Iskolában kezdtem. Alsó tagozatban több énekversenyen vettem részt, melyek többsége a “Plugor Sándor” Művészeti Líceumban volt megrendezve. Ezen versenyek segítségével folytattam 2009-től tanulmányaimat a Művészeti Líceumban. 

Öt éven át klarinét szakos diák voltam, amíg nem jelentkeztem az iskola kórusába. A kórusvezető tanácsára meghallgatást kértem az intézmény klasszikus ének tanárnőjétől, Sebestyén-Lázár Enikőtől. Ami után szakot váltottam és ének szakos diák lettem. 

Mivel két év lemaradásom volt más énekszakosokhoz képest, többet kellett dolgoznom hogy behozzam a lemaradásom, ami végül sikerült. A maradék két líceumban töltött évem alatt több országos versenyen képviseltem az iskolát, ahonnan rengeteg kitűnő eredményt sikerült szerezzek.

2016 februárjában felvételt nyertem a budapesti “Bartók Béla” Zeneművészeti és Hangszerképző Gyakorló Szakgimnáziumba. Ezt követően leérettségiztem és egy évet töltöttem el a gimnáziumban.

2017-ben felvételiztem a “Gheorghe Dima” Zeneakadémiára, ahol sikeresen bejutottam a tandíjmentes helyek egyikére.

Szakmai tapasztalat

A Kolozsvári Magyar Opera énekkarának tagja vagyok.

Jelenleg több komolyabb szerepen is dolgozok, mint például: Don Giovanni-Don Ottavio, Rigoletto-Duca, mantovai herceg és Szerelmi bájital-Nemorino.
 

Előadások

II. vendég
Nemorino
Parpignol