Zenés Kalandok – nevelő hangverseny

Image
Egy európai Amerikában

3 nap alatt 3000 diák vesz részt a Kolozsvári Magyar Opera zenei mediációs programján
Zenés Kalandok – nevelő hangverseny

2022. február 7-én a Kolozsvári Magyar Opera és a Kolozsvári Operabarátok Köre első alkalommal szervezett általános iskolás gyermekeknek zenei mediációs programot. A rendezvény arra hivatott, hogy közelebb hozza a fiatal közönséghez a szimfonikus zene világát.
Az áprilisi programon három nap alatt több mint 15 tanintézmény 3000 diákja vesz részt. A Kolozsvári Magyar Opera kezdeményezése egyedülálló – ez az első olyan intézmény az országban, amely zenei mediációs programjával ekkora diákközönséget szólít meg.
Áprilisban három korcsoportnak szervezett nevelő hangversenyeket és leckeelőadást: 12-én 10 és 12 órai kezdettel az V–VIII. osztályos diákok vettek részt Antonín Dvořák IX. szimfóniáját bemutató, Egy európai Amerikában című nevelő hangversenyen. A IX-IIX. osztályos diákokat 13-án 10 órától Az Újvilágból című előadásra várták, amely szintén Antonín Dvořák IX. szimfóniáját ismerteti.   Április 14-én, a nagy érdeklődésre való tekintettel, az 0-IV. osztályos gyerekek hallgathatják meg Az Opera varázsa – A Varázsfuvola gyerekeknek című leckeelőadást.
Alkotók:
Egy európai Amerikában / Az Újvilágból
Karmester és moderátor: Toadere Kovács Dalma
Rendező: Gombár Annamária
Antonín Dvořák: Mányoki László
Bariton: Peti Tamás Ottó
Hegedül: Gombár Dávid
Fellép a Kolozsvári Magyar Opera zenekara
Jelmeztervező: Ledenják Andrea
Közreműködik a Kolozsvári Magyar Opera zenekara
 

Az Opera varázsa – A Varázsfuvola gyerekeknek
Szereposztás:
Tamino: Bardon Tony · Pamina: Gebe-Fügi Renáta · Az Éj királynője: Kovács Eszter · Sarastro: Szilágyi János · Papageno: Laczkó V. Róbert · Papagena: Balázs Borbála · Mesélő: Laczkó V. Róbert 
Közreműködik a Kolozsvári Magyar Opera zenekara, valamint Kolozsvár Magyar Gyermekkórusa 
Színpadkép: Ledenják Andrea, Venczel Attila · Jelmeztervező: Ledenják Andrea · Dramaturg: Toadere Kovács Dalma, Ștefana Țițeica · Ügyelő: Venczel Péter

A tanintézmények számára meghirdetett hangversenyre a belépés díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött.
Szervező: Kolozsvári Operabarátok Köre
Az előadás a Zenés kalandok oktatási program projekt része.
A projekt a The Administration of the National Cultural Fund társfinanszírozásával jöhetett létre, és nem feltétlenül képviseli a The Administration of the National Cultural Fund álláspontját. A The Administration of the National Cultural Fund nem vállal felelősséget a projekt tartalmáért, illetve a projekt eredményeinek felhasználásáért. Ez teljes mértékben a finanszírozás támogatottjának felelőssége.