Zárjuk ezt a rendhagyó évet ifj. Johann Strauss A denevér című operettjével!

Image
denevér

Kedves Közönségünk!

Zárjuk ezt a rendhagyó évet ifj. Johann Strauss A denevér című operettjével!
A Kolozsvári Magyar Opera online előadássorozatának idei utolsó közvetítését 2020. december 31-én, csütörtökön 18 órától követhetik az intézmény YouTube-csatornáján és Facebook-oldalán.
Johann Strauss háromfelvonásos operettje, A denevér igazi ínyenc kikapcsolódást nyújt a műfaj kedvelőinek. „Ez az operett halhatatlan és elpusztíthatatlan, mindig frissen virágzó, zenerajongót és laikust örökké magával ragadó, életkedvet sugárzó, életet megszerettető, egyedülálló alkotás.” – írja róla Gál György Sándor és Somogyi Vilmos az Operettek könyvében.
A mű Orlovszkij herceg álarcos báljának eseményeit tárja elénk, ahol mindent összekever doktor Denevér. A történet csábító, hiszen a maszkok alatt megbúvó szereplők mindenikének egy másik élet lehetőségét villantja fel. 
Az előadást Szabó Máté rendezte, vezényel Jankó Zsolt.

 

Az intézmény közösségi oldalain közvetített felvételek a Kolozsvári Magyar Opera archívumából származnak, az előadások kép- illetve hangfelvételének minősége az adott időszak technikai lehetőségeinek és eszközhasználatának függvényében változik.
A felvételt Essig József készítette 2020. január 12-én. 
Az előadás bemutatója 2019.12.30. volt.

Áldott, boldog új esztendőt kívánunk önöknek!

Az előadásra jegyek vásárolhatók az intézmény jegypénztárában, valamint online, a www.eventbook.ro weboldalon.