Vérre menő Cigányszerelem a Kolozsvári Magyar Operában

Image
cigányszerelem

Lehár Ferenc Cigányszerelem című operettjét tűzte műsorra a Kolozsvári Magyar Opera február 23-án, vasárnap 18 órától, az előadásra a nyugdíjas bérlet érvényes.

Az operett négy évvel ezelőtti bemutatóját nagy érdeklődés övezte, valószínűleg azért is, mert a mű színpadra állításában a Budapesti Operettszínház rendezője, Bori Tamás működött együtt Kulcsár Szabolcs karmesterrel. A Lehár-operett dramaturgiai szempontból feszesebb, ,,maibb” változatát mutatták be, ahol a cselekmény minden nagy fordulópontja változatlan maradt, ám a hézagokat kitöltve vérre menő, könnyebben átélhető történet született – fogalmazott Bori Tamás.

 

A Cigányszerelem főszereplőinek mindegyike valami másra vágyik, mint ami neki megadatott: Józsi (Fülöp Márton), a tehetséges prímás a színház világából visszavágyik a cigánytáborba, Zórikát (Balázs Borbála), a földbirtokos-lányt jegyese helyett Józsihoz húzza a szíve. A színésznő Ilona (Hary Judit) egykori szerelme, Józsi nyomába ered, Gábor (Szabó Levente), a gazdag parasztfiú pedig jegyesét, Zórikát szeretné visszakapni.

 

Az operett íratlan szabályainak megfelelően végül minden jól végződik. Csak az a kérdés, hogy a szereplők ott találják meg a boldogságot, ahol keresték – vagy netán egészen máshol?

Az előadásra jegyek vásárolhatók az intézmény jegypénztárában, valamint online, a www.eventbook.ro weboldalon.