Ünnepi hangverseny az '56-os hősök tiszteletére

1956

Rendhagyó találkozásban lesz részük azoknak, akik idén a Kolozsvári Magyar Opera hagyományossá vált ünnepélyes megemlékezésén vesznek részt, október 23-án, szerdán 19 órától az opera nagytermében.

 

,,Méltó ünnepléssel kívánunk tisztelegni az 1956-os forradalom és szabadságharc előtt, azokra emlékezve, akik életük árán is példát mutattak hősiességből és emberségből. Megtiszteltetés számomra, hogy mint ötletgazda köszönthetem Önöket, a Magyar Nemzeti Énekkar és a Kolozsvári Magyar Opera Zenekarának első közös hangversenysorozata alkalmából. A két együttes Sepsiszentgyörgyön, Csíkszeredában és Kolozsváron fog megemlékezni az 1956-os eseményekről Kodály Zoltán Psalmus Hungaricus-ával, valamint a magyar kórusirodalom gyöngyszemeivel” – nyilatkozta Horváth József, karmester.

Az ünnepi eseményen Kodály Zoltán mellett Bartók Béla, Kocsár Miklós, Orbán György, Vass Lajos és Gyöngyösi Levente művei csendülnek fel.  Vezényel Somos Csaba és Horváth József. Tenorszólót énekel Pataki Adorján.  

A hangversenysorozat első állomása Sepsiszentgyörgyön, a Krisztus Király templomban lesz október 20-án, majd Csíkszeredában folytatódik október 21-én a Szent Ágoston templomban.

A belépés díjtalan.

Az előadásra jegyek vásárolhatók az intézmény jegypénztárában, valamint online, a www.eventbook.ro weboldalon.