Újra műsoron a Pásztoróra és A gyermek és a varázslat

Ravel: Gyermek és varázslat

Márciusban újra látható a kolozsvári opera 2018/2019-es évadának meghatározó előadása, a Tompa Gábor által rendezett Pásztoróra (L'Heure espagnole) és A gyermek és a varázslat (L'Enfant et les Sortilèges). Maurice Ravel egyfelvonásos operáit március 21-én, csütörtökön este héttől tekintheti meg a közönség.

Tompa Gábor rendező a bemutató kapcsán elmondta:
,,A két egyfelvonásos, a Pásztoróra és A gyermek és a varázslat, műfajilag is közelállnak hozzám, mert sajátos megjelenési formái egy feydeau-i dramaturgiának. A Pásztoróra gyakorlatilag groteszk vaudeville miközben sok az önéletrajzi elem is benne, míg A gyermek és a varázslat egyfajta szürrealista látomás. Úgy próbáltam összefogni a két operát, hogy mindkettő valahogy a gyereknek a látomása és álma legyen.

A Selmeczi György karmester által európai súlyúnak nevezett vállalkozás révén új minőség jelentkezik az intézmény repertoárjában, „olyan újfajta attitűd, amiben valódi, szerteágazó és elmélyült műértelmezés munkál”.

 

Az előadás díszlet- és jelmeztervezője: Carmencita Brojboiu, mozgásművész: Jakab Melinda.

Hangveresenymester: Barabás Sándor, Ferenczi Endre.

Karigazgató: Kulcsár Szabolcs. Korrepetitor: Incze G. Katalin, Horváth Zoltán.

Fényterv: Maier Sándor. Pirotechnika: Ledniczky Béla.

Ügyelő: Vincze Beáta, súgó: Kostyák Júlia.

A rendező munkatársa: Venczel Péter. Közreműködik a Magyar Opera ének-, gyermek- és zenekara.

 

Az előadás szereposztásában
Kele Brigitta, Covacinschi Yolanda, Bardon Tony, Peti Tamás Ottó, Pataki Adorján, Laczkó V. Róbert, Veress Orsolya, Sándor Árpád, Pataki Enikő, Szabó Levente, Székely Zsejke, Barabás Zsuzsa, Fülöp Tímea, Antal Lívia, Rétyi Zsombor, Hary Judit, Vigh Ibolya látható.