ÚJÉVI HANGVERSENY - Zenei utazás Velencétől Szentpétervárig

Újévi hangverseny

2022. január 6-án és 15-én 19 órától hallgathatják meg a Kolozsvári Magyar Opera társulatának Újévi hangversenyét. Az idei koncert egyik különlegessége, hogy a műsorban ritkán játszott művek hangzanak el.

A zenei utazás Velencéből indul: ifj. Johann Strauss Egy éj Velencében című operettjének nyitányával, majd további részleteket hallhatunk a műből: Gondola dalBardon Tony, Annina dalaBalázs Borbála, Laguna keringőPataki Adorján,  Annina-Herceg duettBalázs Borbála, Bardon Tony, QuartettBalázs Borbála, Veress Orsolya, Bardon Tony, Pataki Adorján.         
Az utazás Szentpétervár fele orosz zeneszerzők alkotásaival folytatódik. Először Nyikolaij Rimszkij-Korszakov két művének részletét hallhatjuk: A Karácsonyéj című operából a Polonaise-t és a Hópelyhecske című operából a Bohócok táncát.
Ezt követően Alexandr Glazunov Ruses d’amour című balettjéből a Grand pas des fiancés hangzik el. A darab hegedűszólóját Barabás Sándor, a csellószólót Kostyák Előd játssza.
Az orosz zeneszerzők műveinek sora Modeszt Muszorgszkij darabjaival folytatódik: A Szorocsinci vásár című vígoperából a Gopak hangzik el, valamint a Boris Godunovból Varlaam bordala, Sándor Csaba énekművész előadásában.
A zenei uatzás során Alexandr Glazunov Scenes de ballet-jének három részlete is megszólal: Mazurka, Adagio, Polonaise.            
A koncertet Dmitrij Sosztakovics híres keringőjével zárjuk.      

Várjuk önöket erre az izgalmas utazásra, amelyen ritkán felcsendülő zeneművek fognak elkísérni Velencétől Szentpétervárig, a Kolozsvári Magyar Opera zenekarának és magánénekeseinek előadásában.

Énekművészek:
Balázs Borbála, Veress Orsolya, Bardon Tony, Pataki Adorján, Sándor Csaba
Hegedűszóló: Barabás Sándor; Csellószóló: Kostyák Előd
Vezényel: Horváth József
Színpadkép: Venczel Attila
Kövessék intézményünk Facebook-oldalát és honlapját, ahol további információkat és érdekességeket teszünk közzé.

A jelenlegi közegészségügyi előírások értelmében az előadáson való részvétel feltétele az érvényes védettségi igazolás felmutatása. Az oltási igazolás letölthető a https://certificat-covid.gov.ro oldalról. 

Az előadásra jegyek kaphatóak online az eventbook.ro oldalon, valamint az intézmény jegypénztáránál hétfőtől péntekig 10 és 14 óra között. A jegypénztár előadások előtt két órával nyit.