Tíz éve játssza az Ali Baba és vagy negyven rabló című előadást a Magyar Opera

Image
Ali Baba

Egy évtizede annak, hogy a Kolozsvári Magyar Opera bemutatta Venczel Péter és Moravetz Levente Ali Baba és vagy negyven rabló című családi musicaljét, amelyet legközelebb vasárnap, február 16-án 11 órától tekinthet meg a közönség.
 
Az Ezeregyéjszaka meséjének zenés színpadi adaptációja már a bemutató évadában nyolc telt házas előadást ért meg, és azóta is évről évre a fiatal nézők újabb és újabb generációit varázsolja el. Sikerének titka Nánó Csaba színikritikus szerint az, hogy ,,a remek muzsika, a humorral fűszerezett szöveg és jól megírt versek mellett – a közönség ráérzett arra, hogy ez az alkotás a miénk, itt született ezen a jobb sorsra érdemes vidéken, minden bizonnyal nagyobb hírnévre érdemesült alkotók erőfeszítéseiből” (Erdélyi Napló, 2010).
 
Az előadás zeneszerzőjét, Venczel Pétert nem kell bemutatni a kolozsvári, erdélyi közönségnek: nevéhez fűződik a Kolozsvári Magyar Opera és a Puck Bábszínház számos előadásának zenéje, de az első erdélyi magyar rockopera, a Mátyás a vérpadon is. Az erdélyi származású Moravetz Levente pedig nem csak librettistaként, hanem rendezőként is részt vett az előadás megszületésében.
 
A címszerepet Ádám János alakítja, Ali baba feleségeként Veress Orsolyát, fiuk, Yuszuf szerepében pedig Gergely Eleket láthatja viszont a közönség. Ali baba gazdag testvérét, Kaszimot Madarász Lóránt, feleségét, Leilát Hary Judit, Meriemet Fülöp-Gergely Tímea alakítja, az előadás karmestere Kulcsár Szabolcs.

Az előadásra jegyek vásárolhatók az intézmény jegypénztárában, valamint online, a www.eventbook.ro weboldalon.