Telt ház a Csárdáskirálynőn

Image
Csárdáskirálynő

Telt házzal játssza a Csárdáskirálynőt október 29-én este hattól a Kolozsvári Magyar Opera! A népszerű operettet 1915. november 17-én mutatták be először Bécsben, a Johann Strauss Theaterben. Az elmúlt száz évben a világ majdnem minden pontján felcsendültek már színházban, koncerten, tévében vagy rádióban az ismert melódiák: Hajmási Péter, Hajmási Pál; Te rongyos élet; A lányok, a lányok... 

Kolozsváron1926. július 14-én mutatták be először az operettet, és azóta is töretlen sikerrel játsszák a Kolozsvári Magyar Opera színpadán.

Az előadás szereplői: Antal Lívia, Székely Zsejke, Szabó Levente, Dénes Viktor, Madarász Lóránt, Modra Noémi, Viola Gábor, Ádám János, Gergely Arnold, Jakab Zoltán, Gergely Elek, Mányoki László, Dula Gyöngyi, Popovici Zsófia, Berciu Samu,  Kovács Ferenc.
A minden idők legtöbbet játszott magyar operettjének karmestere Kulcsár Szabolcs, rendezője pedig Selmeczi György.

A szenzációs zenéről a korabeli kritikusok így írtak: ,,Kálmán a Csárdáskirálynőben ötvözni tudta a bécsi keringőt és a magával ragadó, temperamentumos magyar zenét. A remek számok nemcsak a népszerűséget biztosítják, de igazi zenei élményt is nyújtanak...”.