Tavaszi opera-operettgála a Kolozsvári Magyar Opera színpadán

 Tavaszi opera-operettgála

A járványhelyzet miatt kialakult hosszú kényszerszünet után május közepétől újraindulnak előadásaink!

„2020. október 4-én volt társulatunk utolsó, közönség előtt tartott bemutatója, az elmúlt hét hónapban csak online térben közvetíthettük előadásainkat. Május 16-án ismét szemtől szembe találkozhatunk a közönséggel. Az újrakezdésen még érezhetőek a korlátozások nyomai: az előadások időtartama nem lehet több mint két óra; a terem befogadóképességének 30-50 százalékát használhatjuk annak függvényében, hogy a településre az aktuális járványügyi besorolás szerint melyik forgatókönyv érvényes. A felsoroltakat figyelembe véve tűztük műsorra elsőként a Tavaszi opera-operettgálát, ezt követően a Primavera Musicale című hangversenyünkre hívjuk önöket, majd Ruggero Leoncavallo kétfelvonásos operáját, a Bajazzókat láthatják újra nagyszínpadon. 
Várhatóan a hónap végéig egyértelművé válik, hogy a könnyítések milyen fokozatai lépnek érvénybe országos szinten, műsorunkat ennek függvényében alakítjuk.” – nyilatkozta Szép Gyula, az intézmény igazgatója.

A Tavaszi opera-operettgálát 2021. május 16-án, vasárnap 19 órától láthatja a közönség.

Műsoron: Ábrahám Pál, Georges Bizet, Francesco Cilea, Charles Gounod, Huszka Jenő, Kálmán Imre, Lehár Ferenc, W. A. Mozart, Amilcare Ponchielli, Gioachino Rossini, Szirmai Albert művei
Fellépnek: Ádám János, Balázs Borbála, Barabás Zsuzsa, Bardon Tony, Egyed Apollónia, Fülöp-Gergely Tímea, Hary Judit, Kis-Lukács Bernadett, Madarász Lóránt, Pataki Adorján, Pataki Enikő, Rétyi Zsombor, Sándor Árpád, Szabó Levente, Veress Orsolya, Vigh Ibolya

Hangversenymester: Barabás Sándor, Ferenczi Endre
Korrepetitor: Incze G. Katalin, Horváth Zoltán
Ügyelő: Szabó Vincze Beáta

Rendező: Szabó Emese
Koreográfus: Rusu P. Gabriela
Vezényel: Kulcsár Szabolcs

A Tavaszi opera-operettgálára jegyek kaphatóak online az eventbook.ro oldalon, valamint az intézmény jegypéztáránál a következő program szerint: hétfőn, szerdán és pénteken 10.00 és 16.00 óra, kedden és csütörtökön pedig 13.00 és 19.00 óra között.