Sziluettek – ősbemutató az Operában

Image
Laczkó Vass Róbert_Csergő Domokos

„Vershangversennyel” jelentkezik a Kolozsvári Magyar Opera színpadán Csergő Domokos zeneszerző, ütőhangszerművész és Laczkó Vass Róbert, a Kolozsvári Állami Magyar Színház színművésze, az Opera külső munkatársa, aki az est szövegírója és énekese is egyben. A szimfonikus zenekarra komponált művek szerteágazó stíluskirándulásra invitálják a közönséget, miközben sajátos értelmezési keretet kínálnak az elhangzó dalszövegeknek. Az est látványvilágának hangsúlyos eleme a videógrafika, Török Ádám munkája. Zenei vezető: Csergő Domokos; a rendező munkatársa: Jancsó Hajnal.

Közreműködnek: Covacinschi Yolanda, Gáspárik Szilvia-Klára, Hayashi Kelemen Jácint, András Gábor Róbert, a Kolozsvári Magyar Opera zene-, és balettkara valamint Kolozsvár Magyar Gyermekkórusa.

,,Csergő Domokos ütőhangszerművészünk másodszor jelentkezik a Kolozsvári Magyar Opera színpadán zeneszerzőként. Ezúttal Laczkó Vass Róbert színművésszel közösen álmodtak meg egy szimfonikus köntösbe bújtatott zenés-verses fantáziát, és meggyőződésem, hogy mindkét alkotó kreativitása meg fogja lepni a közönséget. Laczkó Vass Róbertet nem kell bemutatnom sem a kolozsvári, sem az erdélyi közönségnek. Operánk gyakori vendégművésze, pályafutásának sokszínűsége garancia a Sziluettek sikerére is” – nyilatkozta Szép Gyula operaigazgató.

Az előadásra jegyek vásárolhatók az opera jegypénztárában (hétköznap 10 és 14 óra között), valamint online a www.eventbook.ro weboldalon.

Várjuk Önöket!