Sümegi Eszter operaénekesnő a Magyar Opera színpadán

Image
Sümegi Eszter

La Gioconda, bemutató a Magyar Operában! Amilcare Ponchielli művét Horváth József vezényletével koncertszerű előadás formájában mutatja be a társulat, február 22-én, este fél héttől. Díszmeghívott Sümegi Eszter, Kossuth-díjjal kitüntetett operaénekesnő, Érdemes és Kiváló Művész, a budapesti Magyar Állami Operaház Örökös Tagja.  A színpadkép Jancsó Hajnal munkája. Albert Innaurato drámaíró írja a Giocondáról: ,,van valami a dramaturgiájában, ami miatt lakmuszpapírszerűen megkülönbözteti azokat, akik szeretik az operát, azoktól, akik imádják.”
Sümegi Eszter így vall a szerepről: ,,Gioconda viszonzatlan szerelemmel a szívében, nemes lélekkel megmenti vetélytársnőjét, Laurát a haláltól és az imádott férfit, Enzót, valamint a szökésükben is segítségükre van. Hősnőnk képes felülemelkedni áruláson, csaláson, hitegetésen, halálon, anyja ideiglenes elvesztésén, és az egyetlen kiutat saját maga feláldozásában látja. Híres „Öngyilkos” áriájában lelke legbensőbb érzéseit tárja elénk”.

Az előadásra jegyek vásárolhatók az opera jegypénztárában (hétköznap 10 és 14 óra között), valamint online a www.eventbook.ro weboldalon.