Rendkívüli balettelőadás a Magyar Operában

Image
Raymonda

Rendkívüli balettelőadásra várjuk közönségünket! November 2-án, este hét órától Alexander Glazunov Raymondáját tekinthetik meg a Kolozsvári Magyar Operában! Vezényel Horváth József, rendezte és koreografálta Livia Tulbure Gună balettmester.

,,Társulatunk Raymonda történetét tömörített formában mutatja be, de anélkül, hogy elveszítené az elbeszélés fonalát vagy a klasszikus romantikus balettre jellemző felépítést. Alexander Glazunov nagyszerű zenéje izgalmas színházi tartalmat és lehetőséget biztosított számomra, hogy a klasszikus balettre jellemző expresszivitással teli táncokat, valamint magyar, spanyol és keleti karaktertáncokat koreografáljak, amelyek a legszebb fényében mutatják be a Kolozsvári Magyar Opera balettkarának virtuozitását és tehetségét.”– nyilatkozta az előadás rendező-koreográfusa, Livia Tulbure-Gună balettmester.

,,Ezt az alkotást gyakran hasonlítják Csajkovszkij műveihez, mivel Glazunov legterjedelmesebb balettje, és megszületése az orosz romantika korszakán belül a műfaj történetének fontos momentumát képviseli. (...) Előadásunkhoz a Raymonda legszebb részeit választottuk ki, amelyek a balett teljes hosszának mintegy felét teszik ki, abban a reményben, hogy ez a mű, amely új színt képvisel a Magyar Opera repertoárjában, gyönyörködtetni fogja Önöket – tette hozzá Horváth József, karmester.

Főbb szerepekben Viorica Bogoit,  Barabás Júliát, Kálmán Róbert Attilát, Cîmpean Rareș Arcadiet, Mircea Munteanut és Mircea Cădariut láthatja a közönség. Közreműködik a Kolozsvári Magyar Opera zenekara.

Várjuk Önöket november 2-án, csütörtökön este héttől a Raymonda című előadásunkra!