Operasztár a Pillangókisasszonyban

Boross Csilla.jpg

Boross Csilla https://www.operabase.com/artists/csilla-boross-3529/en  nemzetközileg elismert operaénekesnő alakítja a címszerepet az október 31.-ei Pillangókisasszonyban. Suzuki szerepében Veress Orsolya debütál, Pinkertont Pataki Adorján játsszaAz este fél héttől kezdődő előadást Jankó Zsolt vezényli. A további szerepekben  Jordán Évát, Balla Sándort, Laczkó Vass Róbertet, Szabó Leventét, Szilágyi Jánost, Kovács Ferencet, Ádám Jánost, Pataki Endrét hallhatja a közönség.

A Cso-cso-szánt alakító világhírű operaénekesnő a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem magánének szakán szerzett diplomát. A Magyar Állami Operaház állandó meghívott művésze, a Janácek Opera (Brno) tagja. Számos díja mellett Verdi Az álarcosbál című művében nyújtott alakításáért 2014-ben elnyerte Melbourne-ben a Green Room Awards elnevezésű díjat, amellyel a színházi világ legjobbjait ismerik el ötvennyolc kategóriában.

Vincent Liotta, az előadás rendezője a műről ekképp nyilatkozott: ,,A Pillangókisasszony akkor íródott, amikor Európát és Amerikát elbűvölte minden, ami a távoli Japánból származott. A színes faházikók, a viselet, a szokások – minden különleges volt és varázslatos. Természetesen, mint minden egzotikus kultúra esetében ezt a nyugati ember saját szemén keresztül látta, a nyugati gondolkodásmódnak megfelelően. Ez a Japánról alkotott kép inspirálta az alkotókat és végül Puccinit, aki feldolgozta a cselekményt és végül operát komponált belőle”.

Kolozsváron 1909. október 5-én mutatta be az operát Janovics Jenő társulata a Hunyadi-téri színházpalotában.

A produkcióra jegyek vásárolhatók online, a www.eventbook.ro oldalon vagy az opera jegypénztárában (hétfőn, szerdán és pénteken 10-16 óra között, kedden és csütörtökön 13-19 óra között).

 

VÁRJUK ÖNÖKET!

Az előadásra jegyek vásárolhatók az intézmény jegypénztárában, valamint online, a www.eventbook.ro weboldalon.