MÉZESKARÁCSONY A KOLOZSVÁRI MAGYAR OPERÁBAN

Image
Kolozsvár Magyar Gyermekkórusa

MÉZESKARÁCSONY A KOLOZSVÁRI MAGYAR OPERÁBAN

 

 

Kolozsvár Magyar Gyermekkórusa idén is nagyszabású karácsonyi koncertre készül. ,,Mézeskarácsony című hangversenyünkre december 19-én, este 18 órától kerül sor a Kolozsvári Magyar Operában, amelyen elhangzanak repertoárunk legszebb művei, illetve ismert karácsonyi kórusművek a magyar és nemzetközi zeneirodalomból” – nyilatkozta Takács Aranka az esemény producere és művészeti vezetője. A koncerten közreműködnek Fülöp-Gergely Tímea, Gáspárik Szilvia-Klára, Peti Tamás Ottó énekművészek és az Operaház zenekara.

 

,,Ünnepi repertoárunkból már korábban is felcsendült néhány dal a kolozsvári karácsonyi vásár keretében. A Karácsony bolygó (Planeta Crăciun) hangja idén Kolozsvár Magyar Gyermekkórusának tolmácsolásában szólalt meg, közös ünneplésre hívva a város teljes lakosságát. Sziporkázó fényfüzérek, óriáskerék, finom ételek és persze az elengedhetetlen forralt bor színes kavalkádjában, a csaknem 90 tagú gyermekkar, magyar, román és angol nyelven szólaltatott meg karácsonyi énekeket. A vásár ünnepélyes megnyitójára november 24-én, este hét órától került sor a főtéren. A kórus erre az alkalomra olyan énekeket választott, amelyek mindannyiunk gyermekkorának legkedvesebb emlékeit idézték fel. Megható és felemelő pillanat volt Mátyás király szobra mellett, az ünnep egyik legrégebbi énekét, a ,,magyar karácsonyi himnuszt”, a Mennyből az angyalt énekelni. Megadatott a gyermekkar számára az a különleges lehetőség, miszerint három nyelven is szólhattunk a közönséghez. Több ezer ember vett részt az eseményen, akik azért jöttek el családjukkal, hogy együtt hangolódjanak az ünnepre, illetve, hogy betekintést nyerhessenek az idén az Untold szervezői csapata által megrendezett vásárba” – tette hozzá a művészeti vezető.

 

Takács Aranka elmondta, nem lesz ez másképp a karácsonyi hangversenyen sem, hiszen még több gyönyörű karácsonyi énekkel örvendeztetik majd meg a közönséget, és mint minden évben, idén is nemes célt támogatnak. Az idei koncert alkalmával, Boros Olivér kórházi költségeinek fedezésére gyűjtenek anyagi támogatást.

Olivér 2013-ban született beteg vesével. A több mint nyolc év kezelés a máját is tönkretette, ezért tavaly nyáron ijesztő diagnózist kapott: egy éve van hátra, ha nem kap új vesét és májat. Nagyon sok harc után a szervátültetésre idén, június 18-án került sor Lyonban, ahol azóta is kezelik, viszont a gyógyulás hosszú, bonyolult folyamatnak bizonyult. Januárban újabb operációra lesz szüksége. Az eddig példás összefogással gyűjtött anyagi támogatás elfogyott, ezért továbbra is szükség van mindannyiunk segítségére a kórházi költségek fedezésére.

 

 

Adományokat a következő bankszámlákon tudnak fogadni:

ASOCIAȚIA PRIMII PAȘI SĂNĂTOȘI / BCR Cluj-Napoca

R093RNCB0112142069910001

 

Boros Lídia Emese / BCR Cluj-Napoca

RO41RNCB0112026626070007

 

Boros Lídia Emese / Revolut

0740216716

 

Boros Olivér / BT Pay

RO17BTRLRONCRT0568734601

 

Amennyiben személyesen szeretnének adományozni, a szülők elérhetősége:

Boros Lídia Emese: 0740216716

 

Szeretettel várunk mindenkit a koncertre, hogy együtt, közösen hangolódhassunk az ünnepre. A rendkívüli hangversenyen Fábián Apolka és Kálló Krisztián vezényel, az előadás rendezője Gombár Annamária, producer és művészeti vezető Takács Aranka.

 

Jegyeket az eventbook.ro oldalon lehet vásárolni.