Könyvbemutató a Kolozsvári Magyar Operában

Image
Könyvbemutató_cover.jpg

Szeretettel meghívjuk önöket 2021. június 13-án, vasárnap délután 16.30-tól Nánó Csaba: Sors-szimfónia – Életútinterjú Simon Gáborral című interjúkötetének bemutatójára, a Kolozsvári Magyar Opera emeleti előcsarnokába.

Az rendezvény házigazdája Szép Gyula, a Kolozsvári Magyar Opera igazgatója. Simon Gáborral és a szerzővel beszélget Demény Péter, a Prospero könyvek-sorozat szerkesztője és Szikszai Attila az Ábel Kiadó képviselője. 

„Az újságíró Nánó Csaba az életútinterjú-kötetének a Sors-szimfónia címet adta. A cím szerintem telitalálat. Finoman a mottóhoz is tartozik, ám annak üzenetére és tartalmára is céloz. Nyilván az V., Sors-szimfóniáról van szó, mely Beethoven, az op. 145-ös utolsó, F-dúr kvartettig tartó hatalmas életművének egyik emblematikus állomása. Ebben valóban a megtett, monumentális út a lényeg. Simon Gábor minden válasza „egyenes beszéd”, stílusa vonzó, olvasmányos, érdekfeszítő, és gyakran megható történetek bújnak elő az életútinterjú-kötetből.” – olvashatjuk Demény Attila méltatását az abelkiadó.ro oldalon.

Simon Gábor nyugalmazott operaigazgatóval készített interjúkötet 2020-ban, az Ábel Kiadó gondozásában jelent meg. A kötet a helyszínen megvásárolható. 

A rendezvény teljes időtartama alatt kötelező a maszk viselete, továbbá arra kérjük közönségünket, hogy mindannyiunk egészségének védelmében tartsák be a járványügyi előírásokat.

Várjuk önöket!