János vitéz a Magyar Operában

János Vitéz

Október 10-én este hattól újra műsorra tűzte a János vitézt  a Magyar Opera. A közönség Szabó Emese rendezésében Kacsóh Pongrác-Bakonyi Károly-Heltai Jenő népszerű daljátékát tekintheti meg a nagyszínpadon. Az előadást Kulcsár Szabolcs vezényli. A darabot 1904. november 18-án mutatta be a Király Színház, és minden elképzelést felülmúló, óriási sikert aratott. Pár hónap alatt kétszázezren tekintették meg az előadást. A zenés játék szövegéből egymillió, kottájából félmillió példány fogyott el, és néhány hónapon belül huszonkilenc vidéki színház vette meg az előadás jogát.

Az előadásban Gergely ArnoldFülöp Gergely TímeaSándor ÁrpádÁdám JánosPataki EnikőMadarász LórántGergely ElekSipos Endre, Varga AttilaKovács Ferenc, Naphegyi Béla és Veress László látható.

Az előadás létrehozásában a rendező alkotótársai voltak: Ralph Zeger látványtervező, Venczel Attila a látványtervező asszisztense, Szabó Emese jelmeztervező, Bóbis László koreográfus, Rusu P. Gabriela a koreográfus munkatársa, Kulcsár Szabolcs karigazgató, Barabás Sándor, Ferenczi Endre hangversenymesterek, Horváth Zoltán, Nagy Gergő korrepetitorok, Venczel Péter ügyelő, Kondrát Bea súgó és Szabó Vincze Beáta rendezőasszisztens.

 

VÁRJUK ÖNÖKET!