IN MEMORIAM LÁSZLÓ ÉVA

Image
Carmen_László Éva

,,A 2024. március 7-i Carmen-előadásunkat László Éva egykori énekművészünk, kiváló mezzoszopránunk születésének 100. évfordulójának tiszteletére tűztük műsorra. Ő is rendkívüli alkotója volt annak a társulatnak, amely létrehozta az újkori kolozsvári magyar operát, amelynek a szerkezetét a mai napig fenntartjuk. Igyekszünk olyan szintre emelni, hogy méltóak legyünk az örökkévalóságból ránk tekintő elődeinkhez is” - nyilatkozta Szép Gyula operaigazgató.

 

Az este fél hétkor kezdődő rendkívüli produkciót Jankó Zsolt dirigálja, rendezője Szabó Emese.

Szereplők: Veress Orsolya, László Boldizsár, Sándor Csaba, Egyed Apollónia, Szilágyi János, Bardon Tony, Kincses Márk, Covacinschi Yolanda, Balázs Borbála, Sándor Árpád, Bogoi Viorica, Mányoki László

 

A László Éva tiszteletére tartott előadást könyvbemutató előzi meg este fél hattól az Opera emeleti előcsarnokában. A hangmilliomos mezzoszoprán című életrajzi kötet szerzője Benkő Judit, a Kolozsvári Rádió magyar szerkesztősége komolyzenei műsorainak egykori szerkesztője. Az esemény meghívott vendégei:  Roth György, az énekművész fia, Benkő Judit, muzikológus és Rónai Ádám zeneművész. Az est házigazdája Szép Gyula, a Kolozsvári Magyar Opera igazgatója.

 

Az előadásra jegyek vásárolhatók az opera jegypénztárában (hétköznap 10 és 14 óra között), valamint online a www.eventbook.ro weboldalon.

Várjuk Önöket!