Huszka Jenő: Bob herceg

Image
előadás

Bob herceg története az 1920-as években játszódik Londonban. A meseszerű romantikus események középpontjában a diáknak öltözött álruhás herceg és a szegény parasztlány szerelmének története áll.

Huszka Jenő Bob hercege az első magyar nyelven írt operett, amelynek ősbemutatójára 1902. december 20-án került sor a Népszínházban. Innen eredeztethető a magyar operettjátszás. Huszka művének hatalmas sikeréből nőtt ki a magyar operett máig tartó világsikere.

Az előadás kolozsvári bemutatójára 1903. március 20-án került sor a Farkas utcai kőszíházban. 

2021. február 14-én, vasárnap este hét órától intézményünk YouTube-csatornáján megtekinthető a Bob herceg operett 2003. december 4-i előadásának felvétele, a Kolozsvári Magyar Opera társulatának előadásában.

Gy. Tatár Éva rendező a bemutatóra készített műsorfüzetben eképpen jellemzi az előadást: „…szórakoztat, elbódít, jókedvre hangol, elandalít, felpezsdít, elszomorít, táncra hív, nevetésre gerjeszt; (...) jelenti a szerelmet, a gyűlöletet, a szeretetet, intrikát, barátságot, antipátiát, empátiát (…)”.

A szeretet és szerelem világnapján, 2021. február 14-én, vasárnap 19 órától kövessük együtt a Bob herceg előadást az intézmény YouTube-csatornáján és Facebook-oldalán. Az felvétel 24 órán át lesz elérhető az intézmény közösségi oldalain.