Hary Judit énekművész debütál a Boldogasszony lovagjában

Image
Boldogasszony lovagja

Október 3-án este fél héttől Selmeczi György darabját tűzte műsorára a Kolozsvári Magyar Opera. A társulat Novák Eszter rendezésében a Boldogasszony lovagja  című vígoperát játssza a nagyszínpadon. Az előadást Kulcsár Szabolcs dirigálja.

 

,,A történet egyszerre szórakoztató, mulatságos és felemelő. A zene emberközpontú, örömet nyújt a kevésbé zeneértő hallgatónak, de egyszersmind a kulináris áthallásokra és a zenében rejlő humorra nyitott fülnek is. Újabb bizonyíték a nagyközönség számára, hogy a kortárs zene nem egyenlő az élvezhetetlennel“ – nyilatkozta Novák Eszter, a darab rendezője. Selmeczi György operája a Szent László-legendárium motívumait szövi játékos egységbe, számos kitűnő szerepet kínálva az előadóknak.



Az előadásban Kovács István, Laczkó Vass Róbert, Szilágyi János, Hary Judit (debüt), Antal Lívia, Szabó Levente, Rétyi Zsombor és Peti Tamás Ottó látható.



Az előadás létrehozásában a rendező alkotótársai voltak: Ianis Vasilatos díszlettervező, Florina Bellinda Vasilatos jelmeztervező, Kulcsár Szabolcs karigazgató, Ferenczi Endre hangversenymester, Incze G. Katalin, Mazarin Vanda korrepetitorok és Kováts Andrea rendezőasszisztens.