Évadzáró koncert az Operában

Image
elektro szimfonikus

Elektro-szimfonikus koncerttel zárja a 2018/2019-es évadot a Kolozsvári Magyar Opera. A Kolozsvári Magyar Vállalkozó Nők és a Magyar Opera közös rendezvényére június 30-án este hét órától kerül sor.

"Hétvégi Operaház (WOP) projektünk második eseménye nemzetközi különkiadás, amelynek keretén belül a 70-es évektől napjainkig számított átdolgozott világslágereket viszünk színpadra" - nyilatkozta Kulcsár Szabolcs karmester.

A koncert szünete után a kolozsvári vállalkozó nők egyesületének tagjai bemutatkoznak a közönség előtt, majd ezt követően átadják a KVN-díjat.

Meghívott: Dj Modee. Közreműködnek: Andrei Roșulescu (elektromos gitár), Antal Attila (basszusgitár), Csergő Domokos (dobok), Szép András (zongora), Nagy Gergő (billentyűk), Gergely Arnold (ének), Vicky Bogoi, Indrei Antonia, Ianc Florin, Dobre Alex (táncosok), valamint a Kolozsvári Magyar Opera zenekara

A koncert zenei rendezője, Kondrát Csaba elmondta: „A Kolozsvári Magyar Opera már két évben is együttműködött a bonchidai Electric Castle fesztivállal, amely során azt tapasztaltuk, hogy az elektronikus zene nagy sikernek örvend a fiatalok körében. Megdöbbentő volt látni, hogy egy szimfonikus zenekar előadásának is ugyanúgy tudnak örülni. Innen indult a WOP (Weekend Operahouse Project) program ötlete. Az opera vezetősége kiállt a kezdeményezés mellett, melynek legfőbb célja bevonzani azt a fiatal generációt, amely egyelőre talán kevésbé látható az operaelőadások nézőterén, de vélhetően egy ilyen jellegű koncert meghallgatása-megtekintése után további zenei műfajokra is kíváncsi lesz, és újra ellátogat az Operába.”

Karmester: Kulcsár Szabolcs; Koncertmester: Barabás Sándor, Ferenczi Endre; Hangszerelés: Kondrát Csaba. DAW integráció: Modi Levente m.v.; Hangtechnika: Kovács László, Szabó István Zsolt m.v.; Fénytechnika: Ehrenwerth Péter m. v.; Kovács Csaba; Videó: Kerekes Zsolt; Ügyelő: Vincze Beáta; Zenei rendező: Kondrát Csaba.