Debütök a Bohéméletben

mimibrigi.jpg

A Kolozsvári Magyar Opera minden idők legzseniálisabb operaszerzőjének, Giacomo Puccininak a remekművét tűzte újra műsorára.

A Bohéméletben két énekművész is debütál. Schaunard szerepét Peti Tamás Ottó alakítja, Colline szerepében pedig Köpeczi Sándort láthatja-hallhatja a közönség. A Demény Attila által színre vitt Bohéméletre február 7-én, csütörtök este fél héttől kerül sor. A produkciót Jankó Zsolt dirigálja.

A Bohéméletet bámulatos dallamgazdagság jellemzi; az áriák zökkenőmentesen és nagy drámai hatással jelennek meg a gyors iramú dialógusok közepette. A sokat szenvedő Marcelben, a végzetasszonya-szerű Musette-ben, a csapongó Rodolphe-ban és a törékeny, tiszta Mimiben több az emberi érzelem, mint a szokásos verista szereplőgárdákban, és még a handabandázó Benoit és a filozofikus Colline is – aki az utolsó felvonásban egy híres áriát énekel a kabátjához – jól megrajzolt zenei személyiségek. A közönség teljes mértékben azonosul Puccini szereplőivel, így a végső tragédia olyan torokszorító, amilyenre a korabeli operák között nincs példa.