Cirkuszhercegnő a Kolozsvári Magyar Opera YouTube csatornáján!

Cirkuszhercegnő

A Kolozsvári Magyar Opera szeretettel ajánlja nézőinek A cirkuszhercegnő előadását, melyet november 22-én, vasárnap este hét órától az intézmény YouTube-csatornáján vetít. A nagysikerű produkció rendezője és jelmeztervezője Szabó Emese. Vezényel Kulcsár Szabolcs. A koreográfiát Kozma Attila jegyzi, a díszletet Bartha József tervezte. 

A cirkuszban játszódó szerelmi mesében az álcázás épp olyan fontos szerepet kap, mint a grandiózus látványvilág. Mister X titokzatos kiléte sok kérdést vet fel a szereplőkben. A férfi nem más, mint Fedja Becketov, Oroszország tisztje, aki szerelmi bánatában szegődik a vándorcirkuszhoz. Beolvad a mutatványosok közé, álarcot öltve egyre nagyobb sikereket ér el, és találkozik régi szerelmével is, Fedora Palinska hercegnővel, aki időközben férjhez megy a dúsgazdag, idős herceghez, aztán özvegy marad. Ám Fedora nem ismeri fel. Intrikák sora veszi kezdetét, izgalmas kalandokon mennek keresztül a főhősök míg - a sok csalódás és félreértés után - győz a mindent elsöprő szenvedély.

Kálmán Imre operettjének a cirkuszi vándorélet és az orosz arisztokratikus világ között zajló cselekménye meghatóan tükrözi a mindenkori művész életének tündöklését és árnyait. Az operett hangzásvilágában szőtt drámaisága ennek a káprázatos-keserű létnek többszörösen hatásos. A műfaj sajátossága szerint a szerelmi történet boldog vége megindító, a táncos-komikus szereplők virtuozitása szórakoztató, a zenei kompozíció gazdagsága felemelő.