Cigányszerelem Fülöp Márton tiszteletére!

cigányszerelem cover

Fülöp Márton magánénekes nyugdíjba vonulásának tiszteletére 2021. június 13-án, vasárnap 18 órától Lehár Ferenc Cigányszerelem című operettjét tűzte műsorára a Kolozsvári Magyar Opera társulata. 
„Fülöp Márton még fiatal házas éveiben sem képzelte volna, hogy egykoron ünnepelt operaénekes lesz belőle. Kis véletlennek, hatalmas, született tehetségének és kitartó tanulási vágyának köszönhetően azonban több évtizeden átívelően ő is intézményünk meghatározó művészévé vált. Kitartása, szívóssága irigylésre méltó pályatársai számára is. Ahogyan mondani szokták, úgy szerette a színpadot, hogy kiskanállal is megette volna, mégis a szakma és a közönség iránti alázat és tisztelet vezette mindvégig színpadi karrierje során. Azon kevés magánénekes közé tartozik, aki a hangjának megfelelő klasszikus operaszólamok mellett eljátszotta a magyar operettirodalom legigényesebb bonviván-szerepeit, de rendkívüli alkalmakkor musical és rockopera-előadásokban is örömmel fellépett. A Magyar Opera társulata és közönsége hálás azért, hogy kortársai lehetünk, és köszöni a felemelő pillanatokat, amelyeket a számtalan teltházas előadása nyújtott.” – nyilatkozta Szép Gyula igazgató.

Fülöp Márton szerint „Az énekművész élete hasonló az élsportolókéhoz: mindennapi fejlesztést és karbantartást igényel. Ha kimarad egy hónap, legalább két hétbe telik újra feltornászni magad arra a szintre, amit előtte tudtál nyújtani. Nagyon-nagyon sok gyakorlás és tanulás szükséges – ez a titka. Ehhez pedig társuljon komolyság, megbízhatóság. Szavat álló és pontos embernek kell lenni. És akkor jön minden magától… Minél magasabbra emelkedsz, annál szerényebb légy. (...) Tagadhatatlan, hogy a lelkem része a Kolozsvári Magyar Opera, és szívem szerint minél több produkcióban részt vennék, de vigyázni szeretnék magamra. A családommal, az unokáimmal vagyok legszívesebben, velük sosem unatkozom. Mosolyogva, örömmel és büszkeséggel búcsúzom. Most új fejezet nyílik az életemben.” 

Koncepció, a budapesti előadás rendezője: Béres Attila 
A kolozsvári előadás rendezője: Bori Tamás
Vezényel: Kulcsár Szabolcs
Józsi szerepében Fülöp Mártont láthatja a közönség.
Jegyek kaphatóak online az eventbook.ro oldalon, valamint az intézmény jegypéztáránál a következő program szerint: hétfőn, szerdán és pénteken 10.00 és 16.00 óra, kedden és csütörtökön pedig 13.00 és 19.00 óra között.

Köszöntsük együtt Fülöp Mártont vasárnap, 2021. június 13-án 18 órától, a Cigányszerelem című előadáson!

A további hírek is érdekelhetik Önt