Cigányszerelem a Lehár-évforduló alkalmából

Cigányszerelem

150 éve, április 30-án született Lehár Ferenc zeneszerző, operett-komponista, karmester, a 20. század eleji operett egyik legkiválóbb képviselője. Műveiben magas igényű kompozíciós követelményekkel lépett fel, megújítva az akkor már sablonossá merevedett bécsi operett stílusát. Az évforduló alkalmából Lehár Cigányszerelem című operettjét tűzte műsorára az intézmény január 25-én este hat órától.
 
A produkció művészi üzenetét illetően Bori Tamás, az előadás kolozsvári rendezője hangsúlyozta: ,,Nekem nem a különbözőségeinket kell keresnem, és az abból fakadó súrlódásokat feltupíroznom, hanem a különbözőségek sokszínűségének kell tudnom vagy megtanulnom örülni, és a hasonlóságokat ebben hidakként megtalálnom”.

Az előadásban Balázs Borbála, Fülöp Márton, Hary Judit, Szabó Levente, Antal Lívia, Madarász Lóránt, Mányoki Mária, Ádám János, Pataki Enikő, Szilágyi János, Veress László, Mányoki László, Venczel Péter, Kovács Ferenc, Varga Attila és Szép Bálint látható. Közreműködik a Kolozsvári Magyar Opera énekkara, balettkara és zenekara.

Az előadás létrehozásában a rendező alkotótársai Daróczi Sándor díszlettervező, Velich Rita jelmeztervező, Zsuráfszky Zoltán, Németh Zsuzsanna, Lendvai Zsolt,  Rusu P. Gabriela koreográfusok és Szabó Jenő rendezőasszisztens voltak.

Az előadást Kulcsár Szabolcs dirigálja.


Várjuk Önöket!

Következő előadás: 2020. február 23., 18 óra (Nyugdíjas bérlet)

Az előadásra jegyek vásárolhatók az intézmény jegypénztárában, valamint online, a www.eventbook.ro weboldalon.