Brémai muzsikusok az Opera színpadán

előadás

Grimm-meséből írt operát tekinthet meg a közönség október 27-én, vasárnap 11 órától. „A brémai muzsikusokban nincs semmi, ami »gyermekzene« volna. Ezekben az operai figurákban már a gyerekek is ráismerhetnek rokonokra, ismerősökre, barátokra, s ha ez bekövetkezik, akkor a darab a helyére került” – vallja Csemiczky Miklós zeneszerző. A Varró Dániel nagyszerű adaptációja alapján megzenésített mesét két felvonásban láthatja-hallhatja a nagyérdemű. Az állatok – a kizsigerelt szamár, az öreg és gyenge vadászkutya, a kicsorbult fogú vén macska és a leveshúsnak szánt kakas – kilátástalan sorsuk miatt elszöknek gazdáiktól. Az úton összetalálkoznak, és megegyeznek abban, hogy muzsikusnak állnak Brémában.

Csemiczky Miklós olyan meseoperát komponált, amely önértékén túl a műfaj megismertetését és megszerettetését is szolgálja a gyermekek körében. Az előadást Kulcsár Szabolcs dirigálja, rendezője Szabó Emese.

Jöjjenek el, nézzék meg, hallgassák meg, hozzák a gyerekeket, a nagyszülőket! Érdemes: kedves és tanulságos mese a védtelenek győzelméről, nagyszerű muzsikával fűszerezve.

Az előadásra jegyek vásárolhatók az intézmény jegypénztárában, valamint online, a www.eventbook.ro weboldalon.