Az opera varázsa: Műhelymunka a Kolozsvári Magyar Opera gyermekelőadásán részt vevő tanárok számára

Image
Workshop

Az opera varázsa: Műhelymunka a Kolozsvári Magyar Opera gyermekelőadásán részt vevő tanárok számára

A Kolozsvári Operabarátok Köre szeretettel várja önöket Az opera varázsa - A varázsfuvola gyermekeknek című előadást megelőző műhelymunkára. Az előadásra 2022. február 7-én kerül sor. Bizonyított tény, hogy a gyermekek figyelmesebben hallgatnak végig egy előadást/koncertet akkor, ha fel vannak készítve annak élményére. Annak érdekében, hogy az elemi osztályosokat célzottan és hatékonyan fel lehessen készíteni a tanórákon, a műhelymunka számos olyan tevékenységet mutat be, amely célja, hogy a gyerekek megismerkedjenek az opera műfajával és Mozart Varázsfuvolájának zenéjével. A gyermekeknek szánt tevékenységek a szükséges járványügyi szabályok betartásával végezhetőek az osztályteremben.

A műhelymunka előadója Dr. Toadere Kovács Dalma, karmester és zenei mediátor. A résztvevők tananyagot és zenei példákat kapnak, melyek összhangban vannak az iskolai tanterv követelményeivel.

 

A műhelymunka online, a Zoom felületén lesz megtartva 2022. január 17-én, hétfőn 17 órától. Időtartama: 1 óra.

A részvétel ingyenes, és előzetes bejelentkezéshez kötött.

Jelentkezni az [email protected] címen lehet.

Szervező: Kolozsvári Operabarátok Köre egyesület

A műhelymunka a „Zenés kalandok oktatási program” projekt része.

A projekt a The Administration of the National Cultural Fund társfinanszírozásával jöhetett létre.

A projekt nem feltétlenül képviseli a The Administration of the National Cultural Fund álláspontját. A The Administration of the National Cultural Fund nem vállal felelősséget a projekt tartalmáért, illetve a projekt eredményeinek felhasználásáért. Ez teljes mértékben a finanszírozás támogatottjának felelőssége.

Társszervező: Kolozsvári Magyar Opera