A Notre Dame-i toronyőr - Online balettelőadás

A Notre Dame-i toronyőr

A Notre Dame-i toronyőr című balettelőadás ősbemutatóját 2019. május 30-án láthatta a közönség a Kolozsvári Magyar Opera balettkarának és zenekarának előadásában. 
Az előadás zeneszerzője Venczel Péter, akit Vlad Sebastian rendező-koreográfus kért fel a mű zenéjének megkomponálására. Az alkotók hatékony együttműködésének eredménye az a megkapó zenei és vizuális világ, amely teret ad Esmeralda és Quasimodo történetének. A zeneszerző eképpen nyilatkozik a musicalről és az előkészületekről: „Előadásunk zenéje műfajilag sok tekintetben hasonlít a filmzenéhez. A hangszerelés nagyzenekari, amelyhez több modern, elektro-akusztikus hangszer, valamint sound design elem is társul. Koreográfiájában a klasszikus és a kortárs balett elemei keverednek. Vlad Sebastian rendező-koreográfussal az előadás tervezésének első pillanataitól egészen a próbafolyamat utolsó szakaszáig nagyon hatékonyan sikerült közösen gondolkodni, alkotni.” 

2021. január 17-én, vasárnap 19 órától tesszük közzé a Kolozsvári Magyar Opera YouTube-csatornáján és Facebook-oldalán az Notre Dame-i toronyőr 2019. május 30-án készült felvételét. 
Zeneszerző: Venczel Péter • Rendező-koreográfus: Vlad Sebastian