A Három Tenor karmestere tart előadást Kolozsváron

Image
KOLOZSVAR_MEGHIVO (2).jpg

A Három Tenor karmestere tart előadást Kolozsváron

Ács János világhírű magyar karmester (https://janosacs.com), miután több évtizeden át négy kontinens legrangosabb operaházaiban, koncerttermeiben, stadionkoncertjein világsztárokkal lépett fel, április 27-én este 7 órától Kolozsváron, a Szent Mihály-templomban adja elő Pünkösdi meditáció címmel az egyházi zene és oratórium remekműveiből összeállított műsorát.

Az Olaszországban élő, magyar származású karmester, Pavarotti és a Három Tenor koncertjeinek állandó karmestereként szerzett világhírnevet, éveken át zeneigazgatója volt a Colorado Operának, majd a Pretoria Operának, az Egyesült Államoktól Olaszországig, Dél-Afrikától Kínáig dirigálta Bellini, Puccini valamennyi operáját és a legnagyobb Verdi-műveket. Pavarotti, Carreras, Domingo mellett, korunk olyan nagy énekeseivel dolgozott együtt, mint Samuel Ramey, Raina Kabaivanska, Giuseppe Giacomini, de még Aretha Franklinnal is fellépett a New York-i Metropolitanben. Repertoárján több mint százötven opera és zenekari mű szerepel, szakmai körökben az olasz operajátszás legnagyobb szakértőjének tartják. Nemzetközi karrierjét néhány éve abbahagyta, hátralévő éveit a fiatal operaénekesek fejlődésének szenteli, a szakrális zene elkötelezettjeként gyakran lép fel templomi hangversenyeken.

Kolozsváron, a Szent Mihály templomban Pünkösdi meditáció címmel, Ács Bach, Bizet, Gounod, Kodály, Mendelssohn, Schubert, Stradella, Verdi zeneműveiből összeállított, mintegy nyolcvan perces műsorát Giuseppe Gerardi (tenor), Kuczmog Klaudia (szoprán) és Antoni Norbert (bariton) énekművészek társaságában adja elő zongorán.

Jegyek elővételben a Kolozsvári Magyar Opera pénztáránál (Emil Isac 26-28.), a Kárpátia Borházban (Jókai/Napoca utca, 2-4.) válthatók, valamint online vásárolhatók az Eventbook weboldalán.