A George Enescu Nemzetközi Fesztiválon szerepel a Magyar Opera

Image
Logo-Festival_George_Enescu_Social.jpg

 

Első alkalommal vesz részt a Kolozsvári Magyar Opera a világ egyik legrangosabb komolyzenei rendezvényén, az  augusztus 27. és szeptember 24. között sorra kerülő George Enescu Nemzetközi Fesztiválon. A 26. alkalommal Bukarestben rajtolt fesztivál a világ számos híres zenekarát és művészét vonultatja fel.

A Magyar Opera 2023 márciusában mutatta be Claude Debussy Pelléas és Mélisande-ját. A zeneszerző remekművét ezúttal oratórikus előadás formájában láthatja a nagyérdemű szeptember 11-én este hat órától a Bukaresti Rádió koncerttermében. A Kolozsvári Magyar Opera zenekarát a nemzetközileg elismert Lawrence Foster dirigálja. Stanislas de Barbeyrac (Pelléas), Annika Gerhards (Mélisande) és Kevin Short (Golaud) neves énekművészek mellett Yniold szerepében Modra Noémi lép fel.

A fesztivál közönsége többek között olyan világhírű zenei együtteseket hallhat, mint a Londoni Szimfonikusok, az Ensemble Intercontemporain, a Toulouse-i Nemzeti Zenekar, a Fine Arts Kvartett, a milanói Scala Filharmonikusai, a zürichi Tonhalle Zenekar, a Lipcsei Gewandhaus Zenekar, az Izraeli Filharmonikus Zenekar, a Göteborgi Szimfonikus Zenekar, a Bécsi Filharmonikusok, a Camerata Bern,  a Bajor Állami Opera zenekara, a Zürichi Kamarazenekar, a római Santa Cecilia Akadémia Zenekara, Camerata Salzburg, a Manchester Camerata, a Francia Nemzeti Zenekar, a Les Dissonances és a Les Arts Florrissants. 

A jelentős eseményt szeptember 24-én a Királyi Concertgebouw Zenekar hangversenye zárja.

A Kolozsvári Magyar Opera szeptember 11-i műsora: 
https://www.festivalenescu.ro/ro/events/opera-maghiara-cluj/