A cirkuszhercegnő – címszerepben Balázs Borbála magánénekes

Image
bori_cirkuszhercegő.jpg

A Kolozsvári Magyar Opera 2023. október 22-én, vasárnap 18 órától Kálmán Imre nagysikerű operettjét a A cirkuszhercegnőt viszi színre. A darabot 2011. decemberében mutatta be a társulat és az elmúlt években több neves művész is alakította a címszerepet. 
Balázs Borbála magánénekest a cirkuszhercegnő szerepében 2019-ben láthatta utoljára a nagyközönség, vasárnap Fedora Palinska hercegnőként ismét ő lép színpadra. 


Kálmán Imre e darabjának bonvivánja nem mesebeli hősszerelmes.  Mindennapi ember, társadalmi státusz nélkül, szemben Fedorával, a hercegnővel, aki a felső tízezer képviselője. A cirkuszi mutatványos Mister X hercegként mutatkozik be, az arisztokrata hölgy pedig rögtön felfigyel rá. Amikor viszont megtudja, hogy valójában nem egy herceg iránt táplál érzéseket, és látszólag átverés áldozata lett, első reakciója a visszautasítás. Mister X szerepét Szabó Levente játssza


Rendező Szabó Emese, vezényel Kulcsár Szabolcs.


Az előadásra jegyek vásárolhatók az opera jegypénztárában (hétköznap 10 és 14 óra között), valamint online a www.eventbook.ro weboldalon.