10
december
vasárnap/ 18:00
Frederick Loewe-Alan Jay Lerner

My Fair Lady

My Fair Lady_honlap_eventcover_Bold
Musical

Musical két felvonásban

 

Fordította:

Ungvári Tamás

Versek:

Dénes György

 

"- Keress egy nagyszerű alapművet (benne a meseszerű szerelmi történet – amely kis erőfeszítéssel valóságosként is elfogadható
– egy egocentrikus, megrögzött agglegény nyelvészprofesszor fogadásáról, hogy képes fél év alatt egy közönséges utcai virágáruslányból hercegnőt faragni), adj hozzá fülbemászó dallamokat, kerekítsd happy endre a librettót, vedd humorosabbra a szituációkat, és írass hozzá telitalálat dalszövegeket. Közben pedig vigyázz, hogy az alapmű eredeti erkölcsi üzenete ne sorvadjon el teljesen az átalakítások során. 
Ezt tette Gabriel Pascal magyar származású producer (G. B. Shaw barátja) New Yorkban – akit korának tíz legbefolyásosabb embere között emlegetnek. Ő volt az, aki 1952-ben rávette A. J. Lerner-t, hogy megírja a librettót, valamint a dalszövegeket, és F. Leowe-t, hogy hozzá zenét komponáljon. A musical négy éven keresztül íródott, mert az alapmű nem éppen a musical szabályai szerint volt felépítve, és nem is könnyen adta meg magát."
Béres László

"Sokan azt mondják, hogy az 1956-ban bemutatott My Fair Lady az egyik legtökéletesebb musical, amit valaha írtak. Ennek elbírálását önökre bízom, az viszont tény, hogy a Broadway-en 2717-szer játszották a bemutatót követően, és ez akkoriban abszolút rekord volt. Az is tény, hogy a darabban tíznél is több olyan dal van, amely igazi slágerré nőtte ki magát, és közkedvelt lett a jazz-zenészek körében is, bekerülvén az úgynevezett jazz-sztenderdek közé."
Jankó Zsolt
 

Szereposztás

 

 

Kárpáthy Zoltán
Miss Pearce házvezetőnő
Mrs. Higgins a professzor anyja
Mrs. Eynsford - Hill
Selsey-i férfi
Hoxton-i férfi
Boxington Lordja
Lady Boxington
Transylvania királynője
Uralkodó herceg
Kocsmárosné
Dühös férfi

 

Közreműködik a Kolozsvári Magyar Opera ének-, zene- és balettkara.

Galéria