07
január
csütörtök/ 19:00

LETSHOW (Újévi kabaré)

Letshow cover
Musical

Online előadás

A LETSHOW egy sajátosabb szilveszteri előadás, amelyben a kolozsvári újévi kabarékra jellemzően megjelennek nagyoperettekből és híresebb musicalekből részletek. Béres László rendező és Kulcsár Szabolcs karmester arra igyekezett, hogy olyan művek kerüljenek színpadra, amelyek, bár közismertek, mégis az elmúlt 10-15 évben nem képezték részét az Opera szilveszteri műsorainak. A kolozsvári társulat számos tagja új szerepben lép a közönség elé: Ádám János és Madarász Lóránt ezúttal nem énekesi, hanem a kabaréjelenetek sztárjaiként. A zenekar több tagja pedig kilép a klasszikus műfaj köntöséből és jazz-, valamint népzenészi muzsikusként fogja szórakoztatni a közönséget a Jazzybirds és Tokos Zenekar tagjaiként. Az Opera magánénekesei, kórusa és zenekara mellett a táncosoknak is nagy szerep jut, hiszen Jakab Melinda és Rusu P. Gabriella koreográfiája igazán mozgalmassá teszi az estét. A hangulatot fokozzák Venczel Attila díszletei, valamint Ledenják Andrea jelmeztervező jelmezei.
Két különböző világ, egy polgári és egy, a nagyközönség irányába jobban elmozduló felelget egymásnak az előadás során. A két vendégmeghívott együttes zenéje és az összeválogatott számok is ennek függvényében váltakoznak, egymásnak felelget a musical és az operett, a sanzonok és a kabaré világa. Előadás az előadásban kerül a színpadra, hiszen tanúi lehetünk nemcsak a „kolozsvári lecsónak”, de a kolozsvári tehetségkutató-versenyeknek is. 

 

LETSHOW

Újévi kabaré

 

Fellépők:

 Balázs Borbála, Barabás Zsuzsa, Bartha Boróka, Egyed Apollónia, Fülöp-Gergely Tímea, Hary Judit, Kerekes Mária, Székely Zselyke, Ábrahám Gelllért, Gergely Elek, Farkas Lóránd, Laczkó Vass Róbert, Marosán Csaba, Pataki Adorján, Rétyi Zsombor, Sárosi Áron, Szilágyi János

Meghívott vendégek: Jazzybirds, Tokos Zenekar
Kabaréjelenetek: Ádám János, Madarász Lóránt

Fellép a Kolozsvári Magyar Opera ének-, zene- és balettkara

Díszlettervező: Venczel Attila
Jelmeztervező: Ledenják Andrea
Koreográfus: Jakab Melinda, Rusu P. Gabriella
Hangversenymester: Barabás Sándor, Ferenczi Endre 
Ügyelő: Venczel Péter
Sugó: Kondrát Bea

Vezényel: Kulcsár Szabolcs

Rendező: Béres László

 

Az intézmény közösségi oldalain közvetített felvételek a Kolozsvári Magyar Opera archívumából származnak, az előadások kép- illetve hangfelvételének minősége az adott időszak technikai lehetőségeinek és eszközhasználatának függvényében változik.