Találatok

94 eredmény található

Fedák Sári_Szűcs Nelli önálló estje

Kolozsváron láthatja a közönség Szűcs Nelli önálló estjét a legnagyobb primadonnáról

„Ismernünk kell színjátszásunk nagyjait. És Fedák egyike volt a legnagyobbaknak. Ő volt A primadonna.

FEDÁK SÁRI

 


A belépés ingyenes!

Engelbert Humperdinck: Jancsi és Juliska

Rövidített változatEngelbert Humperdinck: Jancsi és Juliska

Rövidített változatMARTIN GYÖRGY UTOLSÓ SZAVAIRigoletto

 

Három felvonásban négy képben 

Szövegét Victor Hugo drámája nyomán F. M. Piave írta

 


Színes operabérlet

My Fair Lady

Musical két felvonásban

 

Fordította:

Ungvári Tamás

Versek:My Fair Lady

Musical két felvonásban

 

Fordította:

Ungvári Tamás

Versek:BAJAZZÓK

 

Két felvonásban

Szövegét írta: Ruggero Leoncavallo

Olasz nyelvű előadás, magyar feliratozással 

 My Fair Lady

Musical két felvonásban

 

Fordította:

Ungvári Tamás

Versek:My Fair Lady

Musical két felvonásban

 

Fordította:

Ungvári Tamás

Versek:Traviata

 

Három felvonásban, négy képben

Szövegét írta: Francesco Maria Piave ifj. Alexandre Dumas: „A kaméliás hölgy” c. műve nyomán

 


Színes operabérlet

Csárdáskirálynő

Telt ház a Csárdáskirálynőn

Kolozsváron1926. július 14-én mutatták be először az operettet, és azóta is töretlen sikerrel játsszák a Kolozsvári Magyar Opera színpadán

OPERAGÁLA

Műsoron:
 Bellini  • Delibes • Donizetti •  Giordano  • Leoncavallo • Massenet • Mozart • Offenbach •  Puccini •  Verdi 


A belépés ingyenes!

Képkivágás 2_operanapok 3.PNG

3. Opera Napok — Mesebeli hősök az Operában

Október 5-én rajtol az immár harmadik alkalommal megrendezett Opera Napok!

előadás

Eseménydús, színes évadot zárt a Kolozsvári Magyar Opera

Értékmegőrző és értékteremtő feladatát az Opera a 2022-2023-as évadban is folytatni kívánta olyan produkciók bemutatása révén, amelyek által nyitni tudtunk a civil társadalom felé, az ízlésformálás, a nevelés, az alkotói magatartásra való ösztönzés nemes feladatát is ellátva. Az elmúlt évadot ősbemutatók, vendégelőadások, gyermekeknek és felnőtteknek kínált izgalmas programok, az Opera Napok tették rendkívül színessé. Ez az évad egyébként a körültekintő és következetes műfaji kísérletezés jegyében telt el – az első bemutatótól az utolsó rendezvényig, sőt bizonyos értelemben ennek az égisze alatt készülünk a következő évadra is.

Magyar Rock

Szimfonikus rockkoncerttel zárja az évadot az Opera

Szimfonikus rockkoncerttel zárja a 2022/2023-as évadot a Kolozsvári Magyar Opera. A Magyar Rock Szimfonik című koncertre július elsején este 8 órától kerül sor az intézmény nagytermében.

Érdeknyilatkozatok


Vagyonnyilatkozatok


Cirkuszhercegnő

Debütökkel játssza a Cirkuszhercegnőt az Opera

A kitagadott nyalka cári tiszt, Fegya szerelmi bánatában a vándorcirkuszhoz szegődik. Látványos produkciója szerte a világon nagy érdeklődést vált ki. Ezt az érdeklődést csak fokozza a titokzatos álarc, amelyet soha nem vet le, amíg a cirkusz közelében van. Szerelem, csalódás, boldog egymásra találás, ahogy ezt egy igazi operettől elvárhatja az ember. Íme, egy rövid ízelítő a Kolozsvári Magyar Opera előadásáról, A cirkuszhercegnőről, amelyre szombaton, április 1-én 18 órakor kerül sor. Az előadás karmestere Kulcsár Szabolcs, rendezője pedig Szabó Emese.

PM sajttaj-6.jpg

Tapintat, visszafogottság és érzékenység – új bemutató az Opera színpadán

Kedden, március 21-én este fél héttől mutatják be a Kolozsvári Magyar Operában Claude Debussy Pelléas és Mélisande című operáját Szabó Emese rendezésében. Az előadást Tompa Ábel dirigálja.

Boldogasszony lovagja

,,A Boldogasszony lovagja vígopera, Béres szellemes rádiójátéka volt a librettó alapja. A történet egyszerre szórakoztató, mulatságos és felemelő.Rhédey Opera Estek

A Kolozsvári Magyar Opera és a Rhédey Kávéház operáról szóló beszélgetés-sorozatot indít.
Milyen a kortárs opera? Kinek szól? Van-e társadalmi szerepe?Rhedey

RHÉDEY OPERA ESTEK

A Kolozsvári Magyar Opera és a Rhédey Kávéház operáról szóló beszélgetés-sorozatot indít. Milyen a kortárs opera? Kinek szól? Van-e társadalmi szerepe? Beszélgessünk az operáról. Gondolkodjunk együtt. Előítéletek nélkül keressük meg a választ közösen azokra a kérdésekre, amelyek által közelebb kerülhetünk ennek az összetett zenei világnak a megértéséhez. A beszélgetés-sorozat célja egyfajta találkozási lehetőség. Tematikáját egy-egy olyan mű/előadás kapcsán indítjuk el, amely a Magyar Opera repertoárjában szerepel. Az eseményen nyitottan kérdezhetnek, közvetlenül társaloghatnak a meghívott zeneszerzőkkel, rendezőkkel, magánénekesekkel, zenészekkel, akiknek az életútját meghatározó módon formálta a klasszikus zene, az opera, a zenés színház, a nemzetközi, az erdélyi, a kolozsvári magyar operajátszás. Az első találkozás témája: Selmeczi György Boldogasszony lovagja című vígoperája Meghívottak: Selmeczi György zeneszerző, Novák Eszter rendező, Kovács István magánénekes, Antal Lívia magánénekes A beszélgetés moderátora Nagy Ibolya muzikológus. Időpont: 2023. február 26., vasárnap 18 óra

Boldogasszony lovagja

Hary Judit énekművész debütál a Boldogasszony lovagjában

Újra műsorára tűzte február 28-án este fél héttől kortárs darabját a Kolozsvári Magyar Opera. A társulat Novák Eszter rendezésében Selmeczi György Boldogasszony lovagja  című vígoperáját mutatja be a nagyszínpadon. Az előadást Kulcsár Szabolcs dirigálja. ,,A történet egyszerre szórakoztató, mulatságos és felemelő. A zene emberközpontú, örömet nyújt a kevésbé zeneértő hallgatónak, de egyszersmind a kulináris áthallásokra és a zenében rejlő humorra nyitott fülnek is. Újabb bizonyíték a nagyközönség számára, hogy a kortárs zene nem egyenlő az élvezhetetlennel“ – nyilatkozta Novák Eszter, a darab rendezője. Az előadásban Kovács István, Laczkó Vass Róbert, Szilágyi János, Hary Judit (debüt), Antal Lívia, Szabó Levente, Rétyi Zsombor és Peti Tamás Ottó látható. Az előadásra jegyek vásárolhatók az opera jegypénztárában (hétköznapokon 10-14 óra között, és előadások előtt két órával, tel.: 0754-050150).

Kovács István

Kovács István alakítja a címszerepet a Don Giovanniban

A nemzetközileg elismert Kovács István alakítja a címszerepet a február 23-án csütörtökön, este fél héttől sorra kerülő Don Giovanniban. W.A. Mozart kultuszdarabját Selmeczi György rendezésében láthatja a közönség.

Az opera varázsa

Az opera varázsa

W. A. Mozart

A varázsfuvola gyerekeknek

SZEREPOSZTÁS:Ali Baba és vagy negyven rabló

Szimbólumok békéjeAli baba és vagy negyven rabló

Szimbólumok békéjePillangókisasszony 10

Fiatal énekművészek debütálnak a Pillangókisasszonyban

Három fiatal tehetség is debütál az Opera repertoárjának nagysikerű Pillangókisasszony című előadásában január 12-én. Barabás Zsuzsa alakítja Cso-cso-szant, Szuzukit Gáspárik Szilvia-Klára játssza, míg Sharpless szerepében Peti Tamás Ottót láthatja a közönség. Puccini háromfelvonásos operáját Horváth József dirigálja.  A csütörtökön este fél héttől kezdődő produkciót Vincent Liotta, amerikai rendező állította színpadra.