Megalakul az első Műkedvelő Zenés Színjátszó Társulat Kolozsváron!

Anima arculat

A Kolozsvári Magyar Opera támogatásával ANIMA néven Műkedvelő Zenés Színjátszó Társulat indul október 21-től.

            Ha szereted a zenét, szeretsz énekelni, táncolni, s mindenek felett színpadon lenni, akkor itt a helyed! Olyan (amatőr, könnyed és komoly zenés műfajokat kedvelő) nők és férfiak jelentkezését várjuk, akik betöltötték 18-ik életévüket, befejezték az iskolát és szeretnének részesei lenni annak a varázslatnak, amit egy színpadi előadás nyújthat. Felső korhatár nincs. Aki az Anima Műkedvelő Zenés Színjátszó Társulat tagja lesz és kiváló tehetségnek örvend, az szereposztva lehet a Kolozsvári Magyar Opera operett és musical előadásaiba, idővel akár a társulat állandó tagjává is válhat.

 

Miről szól konkrétan?

            A Kolozsvári Magyar Opera vezető művészei heti rendeszerességgel, valamint az intézménnyel időszakosan együtt működő külföldi szakemberek alkalmanként, olyan műkedvelőknek kívánnak lehetőséget és tudást nyújtani, akikben ott rejlik a tehetség, de eddig nem volt lehetőségük kibontakoztatni. Aki saját szakmája, munkahelye, mindennapi elfoglaltsága mellett érdekelt és hajlandó egy zenés színjátszó társulat tagjai lenni, annak itt a lehetőség heti 3 alkalommal színészi, valamint zenei műhelyekben fejlődni ének-, mozgás-, beszédtechnika- és drámagyakorlatok által. Ha az első éven túl leszünk, és az alapokat elsajátítottuk, a második évtől kezdve szeretnénk évente legalább egy előadást bemutatni a Kolozsvári Magyar Operában, ezeket elvinni Erdély különböző településeire, valamint benevezni műkedvelő színjátszó társulatok számára rendezett fesztiválokra. Ahhoz, hogy céljainkat elérhessük, a szórakozás és műkedvelés mellett kitartásra is nagy szükség lesz, de bízunk benne, hogy az eredmény mindannyiunk számára sikerélményt fog jelenteni!

 

Az Anima műhelyeinek koordinátorai:

•   Beszédtechnika, drámagyakorlat - Gombár Annamária, rendező

•   Mozgás, tánc - Jakab Melinda, koreográfus

•   Ének - Jordán Éva, magánénekes

 

Fontos tudnod!

Nincs jelentkezési vagy benevezési díj! Ha a meghallgatáson sikeresen átjutottál, arra kérünk, hogy a két éves folyamatot járd végig. A műhely műkődési költségeit a Magyar Opera fedezi.

 

Mit kell tenned?

Jelentkezési határidő: október 14-ig küldj el az animazenestarsulat@gmail.com e-mail címre egy egyoldalas motivációs levelet a teljes neved, születési éved és telefonszámod kíséretében.

 

Lebonyolítás: október 16-án közzé tesszük a magyaropera.ro oldalán a meghallgatások pontos beosztását, majd érdeklődve várunk a felvételire október 18-án. Az Anima Műkedvető Zenés Színjátszó Társulat műhelyei október 21-én hivatalosan megkezdik működésüket.

 

Felvételi elvárások:

•   motivációs levél e-mailen elküldve (október 14-ig)

•   egy szabadon választott dal (bármilyen műfajú)

•   egy szabadon választott vers vagy monológ

•   improvizáció (helyben megadott témára)

•   mozgáskészség-próba (helyben megadott témára)

További információkat a 0740184820-as telefonszámon lehet kérni minden nap 10-18 óra között.

 

Sok sikert kívánunk mindenkinek!