Kovács István alakítja a címszerepet a Don Giovanniban

Image
Kovács István

A nemzetközileg elismert Kovács István alakítja a címszerepet a február 23-án csütörtökön, este fél héttől sorra kerülő Don Giovanniban. W.A. Mozart kultuszdarabját Selmeczi György rendezésében láthatja a közönség.


Selmeczi György, aki az előadás karmestere is egyben elmondta, a férfi-szerepkör, a férfi-nyomorúság ma rendkívüli mértékben előtérben van korunk kulturális önértelmezésében. ,,Ezzel is számot vetettem, ami azt jelenti, nem kívánok a mítosszal egy ellenmítoszt szembeállítani. Amit szeretnék, az az átélés további mélyítése, illetve megfordítva a reflexió elvontságának ,,magasítása”, filozofikus felemelése. Mindent egybevetve: mivel a Don Giovanni mint kérdéskör nagyon látványosan sokoldalú, ennek a többféle kulturális kapcsolódásnak a hálózatiságát akarom felvillantani vagy legalábbis sejtetni. Nem polémizálok senkivel, azt szeretném, ha a művészek és a közönség is magával Mozarttal léphetne eleven, katartikus, csaknem egész életre megtisztító dialógusba” – nyilatkozta Selmeczi.

Az előadás további szereplői: Egyed Apollónia, Covacinschi Yolanda,  Bardon Tony, Cristian Hodrea, Szilágyi János, Antal Lívia és Köpeczi Sándor.

Az előadás létrehozásában a rendező alkotótársai voltak: Lőrincz Gyula díszlettervező, Ledenják Andrea jelmeztervező, Kulcsár Szabolcs karigazgató, Barabás Sándor és Ferenczi Endre hangversenymesterek, Nagy Gergő, Horváth Zoltán korrepetitorok, Kostyák Júlia súgó és Venczel Péter rendezőasszisztens.

Az előadásra jegyek vásárolhatók az opera jegypénztárában (hétköznapokon 10-14 óra között, és előadások előtt két órával, tel.: 0754-050150).