Kálmán Imre: Marica grófnő

Image
Marica grófnő

A Kolozsvári Magyar Opera társulata 2021. október 3-án, vasárnap este hat órától Kálmán Imre Marica grófnő című operettjét tűzte műsorra.
„Az operett egy zenés színházi műfaj, amelyet szerkezete, formája miatt, könnyed dallamvilága és vígjátéki, többnyire komikus cselekménye miatt nevezzük operettnek, vagyis „kisoperának”. Kálmán Imre darabjai azonban méltán viselik a nagyoperett titulust, legismertebb művei túlszárnyalják a műfajra jellemző kizáró jellegű komikus, vidám témakört. Partitúráiban a legigényesebb szólamokat komponálta, amelyek vokális technikai igényei vetekszenek az operákban megírt szerepekkel. (…) A Bor József által rendezett kolozsvári előadás különösen sikeresnek és hosszú életűnek bizonyult, emiatt is került sor az előadás felújítására 2021-ben. A „Szép város Kolozsvár”, „Mondd el, hogy imádom a pesti nőket”, „Ringó vállú” dallamok szépsége, népszerűsége, a cselekmény remek vígjátékot biztosító dramaturgiája, az új, fiatalos szereposztás tehetsége és energiája által kápráztatja el a közönséget.” – nyilatkozta Szabó Emese, az előadás felújító rendezője.  
Reméljük, hogy az operettkedvelő közönség mellett az operakedvelőket is magával ragadja előadásunk! A felújított előadás látványtervezője Venczel Attila, jelmeztervezője Ledenják Andrea
A jelenlegi közegészségügyi előírások értelmében az előadáson való részvétel feltétele az érvényes védettségi igazolás, illetve a személyi igazolvány felmutatása.
A előadásra jegyek kaphatóak online az eventbook.ro oldalon, valamint az intézmény jegypéztáránál hétfőtől péntekig 10 és 14 óra között. A jegypénztár előadások előtt két órával nyit.
Kövessék intézményünk Facebook-oldalát és honlapját, ahol további információkat és érdekességeket teszünk közzé.
Várjuk Önöket!


Szereposztás:

Rottenbiller Marica grófnő: Fülöp-Gergely Tímea 
Erdődy Wittenburg Péter gróf: Szabó Levente
Erdődy Liza grófnő: Antal Livia 
Báró Zsupán Kálmán: Gergely Elek 
Dobesitsch Móricz herceg: Madarász Lóránt
Ilka baronesz: Mányoki Mária 
Lajcsi, cigányprímás: Kovács Ferenc
Lidi, cigányjósnő: Székely Zsejke
Mihály bácsi: Jakab Zoltán 
Kudelka bácsi: Ádám János 
Józsi: Varga Attila

Díszlet- és jelmeztervező: Witlinger Margit
A díszletet felújította: Venczel Attila
Jelmezfelújítás: Ledenják Andrea
Koncertmester: Barabás Sándor, Ferenczi Endre
Karigazgató: Kulcsár Szabolcs
Koreográfus: Valkay Ferenc
Korrepetitor: Horváth Zoltán, Nagy Gergő
Szólisták táncmestere: Rusu P. Gabriela
Súgó: Kondrát Bea
Ügyelő: Venczel Péter

Vezényel: Kulcsár Szabolcs
Rendező: Bor József
Felujító rendező: Szabó Emese