FELVÉTELIT HIRDET KOLOZSVÁR MAGYAR GYERMEKKÓRUSA! LÉGY TE IS A TAGJA!

KM Gyermekkorus plakat 2022 02.jpeg

A Kolozsvári Magyar Opera meghallgatást hirdet jó zenei hallással és tiszta hanggal rendelkező gyermekek számára, ez alkalommal két korcsoportban is: 7-11 évesek (gyermekkórus) és 12-16 éves korosztály (ifjúsági kórus) jelentkezését várjuk. A kórus Erdély-szerte kívánja népszerűsíteni repertoárjával a gyermekkórusokra írt legszebb műveket, illetve a csapat tagjai alkalmanként az Opera előadásaiban is szerepet kapnak.

„Nagy öröm számomra látni, hogy a gyermekkórus fennállásának hat évében felcseperedett egy generáció, akiknek szellemi és kulturális fejlődéséhez jómagam igazgatóként és magánemberként is hozzájárulhattam. Nagyon hálás vagyok a gyermekeknek és a szülőknek, amiért bíznak bennünk, és szeretik a Kolozsvári Magyar Operát.” – nyilatkozta Szép Gyula, a KMO igazgatója.

„A mi csapatunkban nagyon szoros, akár életre szóló barátságok köttetnek, ez már nagyon sokszor bebizonyosodott az elmúlt hat év során. Érdemes kiemelni, hogy ebben a közegben nemcsak a zenéről és a színházról tanulnak a gyerekek, hanem különleges odafigyelést is kapnak. Fejlődhet a zenei tudásuk, illetve lehetőség adódik színpadi adottságaik kamatoztatására is. Hogy mit jelent Kolozsvár Magyar Gyermekkórusában énekelni? Azt nehéz lenne pontosan megfogalmazni, de röviden: sok-sok színes élményt, előadásokat, kirándulásokat, kiszállásokat és rengeteg mosolyt. Erre törekszünk legjobb tudásunk szerint.” – számolt be Kálló Krisztián, a gyermekkórus karnagya.

„2019 őszén kezdtük el az ifjúsági csoportot főleg azokkal a gyerekekkel akik „kinőtték” a gyermekkórust, de tovább szerettek volna énekelni. Sajnos csak pár hónapot tudtunk működni következetes program szerint, ugyanis a pandémia visszafogta tevékenységünket, viszont így sem maradtak el kisebb fellépések. Most azt remélem és azt kívánom, hogy az ifjúsági csoport friss lendületet kapjon az új tagok csatlakozása által, és még jobban ki tudjuk elégíteni az opera repertoárját, saját produkciókat is színpadra víve.” – jelentette ki Fábián Apolka, az ifjúsági kórus karnagya.

Takács Aranka, a kórus vezetője elmondta, hogy a tudatos közösségformálás, amelyet elejétől fogva célul tűztek ki, sikeresnek bizonyul, hiszen a pandémiás lezárások ellenére a gyerekek együtt maradtak, törődtek egymással, a kórusban kötött barátságok a kórustevékenységek keretein kívül is szorosan megmaradtak.
„Habár néha nagyon megterhelő a gyerekeknek és a karvezetőknek a felénk érkező kéréseket honorálni, az elhivatottság, az előadások felépítésének munkafolyamata és a színpad iránti szeretet minden fáradtságot felülmúl, az előadások utáni taps és együttlét pedig mindenki szívét örömmel tölti el, többszörös értelmet adva a munkának. Ezeket az élményeket a gyerekek csak az opera vagy a színház világában élhetik meg. Mi arra buzdítunk minden énekelni tudó és szerető gyermeket, hogy csatlakozzon ehhez a szép és színes művészi világhoz!”

Azok a gyerekek, akik szeretnének részt venni a meghallgatáson, 2022. szeptember 14-én, szerdán, délután 16.00 óráig jelentkezhetnek sms-ben a 0740-184820-as telefonszámon, illetve a [email protected] e-mail címen.

Kérjük, írják meg a gyermek nevét, életkorát, a szülő vagy kísérő telefonszámát, e-mail-címét. A meghallgatások sorrendjét szeptember 15-én, 10 órakor tesszük közzé az intézmény weboldalán. A felvételi csütörtökön (szeptember 15) 15 órától kezdődik, majd pénteken (szeptember 16) 15 órától folytatódik.

A meghallgatás feltételei:
•    két gyermekdal vagy népdal éneklése
•    zenei képességek felmérése (ritmus- és memóriagyakorlat)

Az eredményeket szeptember 17-én, 10 órakor közöljük a Kolozsvári Magyar Opera honlapján. (www.magyaropera.ro).

A zene, az kell! Mindenkit szeretettel várunk!