Ismert és elismert művészek a Bohéméletben

Image
Egyed Apollónia

Egyed Apollónia alakítja Mimit, Rodolfót Pataki Adorján, míg Marcello szerepében Geani Bradot láthatja-hallhatja a közönség minden idők legzseniálisabb operaszerzőjének, Giacomo Puccininak a remekművében, a Bohéméletben. További szereplők: Covacinschi Yolanda, Peti Tamás Ottó, Szilágyi János, Mányoki László, Dobrița Roland és Sipos Endre. A Demény Attila által színre vitt produkcióra december 15-én, csütörtökön este fél héttől kerül sor. Az előadást Horváth József dirigálja.


A Bohéméletet bámulatos dallamgazdagság jellemzi; az áriák zökkenőmentesen és nagy drámai hatással jelennek meg a gyors iramú dialógusok közepette. A sokat szenvedő Marcelben, a végzetasszonya-szerű Musette-ben, a csapongó Rodolphe-ban és a törékeny, tiszta Mimiben több az emberi érzelem, mint a szokásos verista szereplőgárdákban, és még a handabandázó Benoit és a filozofikus Colline is – aki az utolsó felvonásban egy híres áriát énekel a kabátjához – jól megrajzolt zenei személyiségek. A közönség teljes mértékben azonosul Puccini szereplőivel, így a végső tragédia olyan torokszorító, amilyenre a korabeli operák között nincs példa.


A produkcióra jegyek vásárolhatók online, a www.eventbook.ro oldalon, vagy az Opera jegypénztárában (hétfőtől péntekig 10 és 14 óra között).