16
április
csütörtök/ 18:30
Kálmán Imre

Marica grófnő

előadás
Operett

Cselekmény

I. felvonás: 

Egy Kolozsvárhoz közel fekvő birtoknak Marica grófnő a tulajdonosa. Gazdatisztje, álnéven, a tönkrement Tasziló gróf, aki húga kelengyéjére gyűjt pénzt. Marica már unja a társaságbeli férfiakat, mind csak a pénzét akarja. Kitalálja, hogy van egy vőlegénye, aki gróf és Zsupán Kálmánnak hívják. Csakhogy tényleg létezik ezen a néven egy mulatságos figura. Kisvártatva meg is jelenik és nagy galibát okoz. Egy cigánylány megjósolja Maricának, hogy nemsokára gazdag, főrangú vőlegénye lesz. Marica úgy véli, kastélyában marad, mert itt nincs veszélynek kitéve.

II. felvonás:

Tasziló beleszeret Maricába, és ezt megírja egy barátjának. Marica a levél alapján rájön, hogy egy elszegényedett mágnás a gazdatisztje, ezért a társaság előtt hozományvadásznak nevezi őt. Aztán rájön, hogy Tasziló az ő érdekeit szolgálja, de ekkor már minden hiába, elrontotta a dolgot.

III. felvonás:

Szerencsére tudomást szerzett a történtekről egy bájos öreg hercegnő is, aki Tasziló nagynénje, és mindent helyrehoz. Marica és Tasziló lett az egyik, Zsupán és Liza a másik boldog pár.

 

Kálmán Imre

 Marica grófnő

Operett három felvonásban

 

 

Galéria