Titokzatos világok találkozása a Kolozsvári Magyar Operában

Image
Cirkuszhercegnő

Kálmán Imre egyik legsikeresebb nagyoperettjét, A cirkuszhercegnőt tűzte műsorára a Kolozsvári Magyar Opera február-29-én, szombaton 18 órától.

 

Az operett helyszíne: a cirkusz világa, a legkülönbözőbb műfajú és tematikájú művek szerzőit ihlette meg. Az éjszaka leple alatt felépülő, pár hét múlva nyomtalanul eltűnő csodaország ez, amelynek lakói magukkal viszik titkaikat. Az operettben a cirkusz egy másik, hasonlóan zárt és titokzatos közeggel, az orosz arisztokráciával találkozik. És mi más lehetne a két világ egyetlen elképzelhető metszéspontja, mint a szerelem?

 

A cirkuszhercegnő főhőseinek, Fedora hercegnőnek és Mister X-nek – akiket a szombati előadásban Fülöp-Gergely Tímea (debüt) és Szabó Levente alakít – félreértésekkel, intrikákkal és nem utolsósorban saját büszkeségükkel is meg kell küzdeniük, hogy végül egymásra találhassanak.

 

Közben az operett hagyományaihoz híven egy másik, nem kevésbé szerethető, de sokkal humorosabb szerelmespár is megtalálja a boldogságot: Mabel Gibsont Pataki Enikő, Tony Schlumbergert Madarász Lóránt alakítja. Ádám János Vladimir herceg, Farkas Lóránd pedig Luigi bohóc szerepében lép színpadra. Az előadás karmestere Kulcsár Szabolcs, rendezője Szabó Emese.

Az előadásra jegyek vásárolhatók az intézmény jegypénztárában, valamint online, a www.eventbook.ro weboldalon.