Don Giovanni újra az Opera színpadán!

Don Giovanni

Március 12-én csütörtökön, este fél héttől tekintheti meg a közönség W.A. Mozart Don Giovanni című kultuszdarabját Selmeczi György rendezésében.

Selmeczi György, az előadás karmestere és rendezője elmondta, a férfi-szerepkör, a férfi-nyomorúság ma rendkívüli mértékben előtérben van korunk kulturális önértelmezésében. ,,Ezzel is számot vetettem, ami azt jelenti, nem kívánok a mítosszal egy ellenmítoszt szembeállítani. Amit szeretnék, az az átélés további mélyítése, illetve megfordítva a reflexió elvontságának ,,magasítása”, filozofikus felemelése. Mindent egybevetve: mivel a Don Giovanni mint kérdéskör nagyon látványosan sokoldalú, ennek a többféle kulturális kapcsolódásnak a hálózatiságát akarom felvillantani vagy legalábbis sejtetni. Nem polémizálok senkivel, azt szeretném, ha a művészek és a közönség is magával Mozarttal léphetne eleven, katartikus, csaknem egész életre megtisztító dialógusba” – nyilatkozta Selmeczi György.

Az előadás szereplői: Sándor Csaba, Egyed Apollónia, Fülöp-Gergely Tímea, Bardon Tony,  Cristian Hodrea,  Fodre Attila, Antal Lívia és Köpeczi Sándor.

Az előadás létrehozásában a rendező alkotótársai voltak: Lőrincz Gyula díszlettervező, Ledenják Andrea jelmeztervező, Kulcsár Szabolcs karigazgató, Barabás Sándor és Ferenczi Endre hangversenymesterek, Horváth Zoltán, Nagy Gergő korrepetitorok, Kostyák Júlia súgó és Venczel Péter rendezőasszisztens.